Nya drycker skapar framgång för Erik

BRYGGERIENKÄTEN

Erik Sahlin svarar på våra enkätfrågor. Foto: Linda Eliasson.

Nya drycker har inneburit ett lyft för Sahlins Brygghus. Det och mer får du veta i vår enkätserie.

 

Det är grundaren Erik Sahlin som svarar på frågorna och här är alla hans svar.

 

1. Vad har varit de största förändringarna i er verksamhet under 2020 som kan relateras till corona?

– Vårt fokus har flyttats till nästan uteslutande till tonic, läsk och must, samt andra produkter än bara öl. Det är ett arbete jag inledde redan för ett par år sedan när jag insåg att konkurrensen inom öl bara blivit tuffare. Jag tycker vi gör en god öl med en snygg design, men dilemmat med öl att att ju mer du säljer desto större utrustning måste du ha, och ju mer måste du sälja. Tidigt bestämde vi för att satsa på en ordentlig tapplina, och mycket av min filosofi har handlat om hur vi ska kunna utnyttja den kapaciteten bäst. Det har visat sig vara rätt väg för oss, och vi har ökat omsättningen med 50 procent i år.

2. Vad blir det bästa för ert företag under 2021?

– Vi kommer att gå in i 2021 ganska starkt, med en hyfsad likviditet, en bra och bred uppsättning produkter, motiverad och kunnig personal och ett fantastiskt nätverk med återförsäljare och kunder. 

 

3. Vilket svenskt bryggeri har varit bäst under 2020? Motivera gärna

– Jag tycker Coppersmiths är duktiga, Petri är en entreprenör som tänker utanför boxen, och inte står still!

 

4. Nämn 1-3 svenska öl som imponerat på dig under 2020.

– Stjernsunds Wolf IPA tycker jag är riktigt bra, en trevlig NEIPA som man kan dricka många utav!

 

5. En utredning om gårdsförsäljning har påbörjats. Vad är den bästa lösningen för er när det gäller gårdsförsäljning?

– Jag ser fram emot gårdsförsäljning då vi redan har infrastrukturen och besökarna redan, sen så är ju den stora fråga för många av oss vad som händer med TSLS, jag hoppas att vi får en lösning som passar alla!

 

6. Vilket bryggeri i världen skulle du helst vilja brygga ett öl tillsammans med?

– 5 Mans Bryggeri, för då kan jag få använda alla grejjer jag lånat ut till dom, sen så är det ett trevligt gäng, och kul att ha fått lite nya kollegor här i Borlänge.