West Virginia är definitivt inte av av USA:s hetaste delstater när det gäller öl. Men nu ändras alkohollagarna rejält och öppnar möjligheter för bryggerierna.
Det tog verkligen tid innan det började hända saker när det gäller öl i West Virginia. En av anledningarna var kanske de tuffa alkohollagarna. Bland annat var det förbjudet att sälja öl över sex procent fram till 2009.
Men under senare år har det dels blivit vissa lättnader i lagarna, dels vuxit fram ett ökat intresse för öl.
2009 fanns det tre bryggerier i delstaten, i dag finns det nästan 30.
Nu hoppas man dessutom att nya snällare alkohollagar ska sätta ännu bättre fart på branschen.
Flera lagändringar ska göra att bryggerierna lättare kan tjäna pengar. Här är några av förändringarna.
– Maxgränsen för alkohol i öl höjs från tolv till 15 procent.
– Lagen om att max få köpa två growlers per person tas bort.
– En ny licens ska göra det enklare att arrangera evenemang utomhus i anslutning till bryggerier eller bryggeripubar.
– En annan y licens ska göra det möjligt att ha ölservering i samband med välgörenhetsevenemang.
– Krav på Alcohol Beverage Control Administration att hantera alla ansökningar inom 30 dagar. Tidigiare har lagen sagt ”inom rimlig tid”.