Spike är redo att ta nästa steg i verksamheten. Inom kort ska man upp på en produktion som innebär över 200 000 liter öl per år.
Spike hade i helgen nypremiär för sitt taproom vid bryggeriet i Gamlestaden i Göteborg. Serveringen har blivit en viktig del för bryggeriets intäkter. Men det händer betydligt mer än så på bryggeriet.
Inom kort har man fått in nya tankar och tar steget till en produktionstakt som ska ge över 200 000 liter öl per år.
– Med de nya tankarna på plats ska vi producera 18 000 liter per månad och det känns riktigt bra, säger Mats Wessberg på Spike.
Det finns flera anledningar till att Spike fått skruva upp produktionen. Systembolaget är en viktig del, och där har försäljningen haft en positiv utvckling under en längre tid.
– Framför allt är det vårt öl Mango Fandango som gått bra, vi har sålt 30 000 liter bara av den, säger Wessberg.
Dessutom har exporten börjat att ta fart. Numera skeppar Spike öl till olika länder i Europea mer systematiskt och det sker i samarbete med andra Göteborgsbryggerier som satsar på export.
På längre sikt är målet för bryggeriet betydligt högre än dagens nivåer.
– På sikt vill vi brygga en miljon liter öl per år. Men det kommer att ta tid och då krävs det ett nytt bryggverk längs vägen, säger Wessberg