Lunds Stadshall ska för första gången få egen restaurang. Då satsas det också på ett eget mikrobryggeri i källaren.
Det var i höstas som Lunds kommun annonserade efter restauratör till Stadshallen. Flera seriösa intressenter hörde av sig och bland dessa har Lunds kommun nu valt att gå vidare med Hampus Ponnés koncept ”Torgets Boqueria & Bryggeri”.
Restaurangen kommer att ligga i den del av Stadshallen som vetter mot Botulfsgatan och tidigare har inrymt Turistbyrån. I konceptet ingår även ett café i motsatt hörn av byggnaden. Menyn blir Medelhavsinspirerade tapas och mellanrätter, till stor del baserad på lokala råvaror.
Men där ska inte bara fokuseras på mat. I källaren ska det nämligen också skapas ett nytt bryggeri.
– Vi kommer att driva det själva och producera öl till vår egen restaurang, säger Hampus Ponné.
Restaurangen kommer även att ha en bardel och är hoppas Ponné på att locka ölsugna skåningar.
– Vi har pratat utifrån att kunna ha tio olika egna öl, men allt handlar om utrymmet.
Ponné konstaterar att de senaste årens ökande intresse bidragit till att man vill göra just en ölsatsning.
– Vi ser förstås vilket intresse det har blivit för öl och även för hembryggning. Det kommer att dröja två år innan vi öppnar så alla detaljer är inte klara ännu, men helt klart blir det ett bryggeri i källaren.