Han är utbildad måltidsekolog. Men nu satsar Bengt Hallberg på dryck i stället för mat. I morgon är det premiär för Almby Brewing i Örebro.
Det är vid en provning på en restaurang i Örebro som Almby Brewing för första gången lanserar sina öl.
– Det ska bli spännande att se vad folk tycker, säger han.
Intresset för mat och dryck har funnits där länge, och Hallberg har varit hembryggare i cirka fem år. När han lämnade sitt tidigare jobb som processingenjör fick intresset för mat och dryck ta över. Han gick till och med en utbildning till måltidsekolog i Grythyttan.
– Man får lära sig om hållbarhet inom mat och dryck, det var en kul utbildning, säger han.
Numera jobbar han på Malt-Magnus i Kumla, men har lediga fredagar som han använder till att brygga öl. När det nu är dags för en kommersiella premiären så finns det bra spridning på ölsorterna.
– Jag har tre india pale ales, men också en pale ale, en öl med champagnejäst och en bourbon stout, säger han.
Bryggeriet har han i ett ombyggt garage på gården. I dagsläget bryggs det 80 liter per gång men målet är att skaffa ett bryggverk på 200 liter.
– Det beror lite på efterfrågan förstås, säger Hallberg.
Förhoppningen är att pubar och restauranger ska vara intresserade av hans öl.
– Jag gör också gärna specialöl till dom som vill ha. Det blir lagom stora batcher för att någon ska kunna köpa hela batchen.