Nytt sensommarsoligt poddavsnitt

I augusti månads avsnitt av Beernews Afterwork sätter sig BN:s Tobias Janius på en solig altan i södra Dalarna och samtalar med bryggaren Johan Holmdahl.

Månadens gäst är dalmas men pratar inte dalmål. Johan Holmdahl har bryggt öl både på Slottskällans Bryggeri och Tempel Brygghus, men numera jobbar han på Bryggeriet Ångkvarn – Uppsalas första bryggpub som funnits sedan 2016.

På altanen avhandlas bland annat Johans uppväxt i Grängesberg, hembygdens store poet Dan Andersson och hur det är i att gå i skolan alldeles bakom Spendrups bryggeri. Det snackas olika ölstilar, framförallt saison men också lager, session cold IPA och mango-milkshake-IPA. Belgoträffen återkommer också vid flera tillfällen.

Under samtalet dricker Tobias och Johan ”Belgiens svar på mellanmjölk” – ett öl som nominerats av Henrik Nordgren, en av Beernews över 200 patrons. Till det lyssnar de på nysläppt gotländsk metal och brittisk 80-talspop. Kan det bli skönare?

Du kan fritt och direkt lyssna på avsnittet på SpotifyApple Podcasts eller överallt där poddar finns. Är du nyfiken på att höra mer av Tobias och Johan samtal? Bli medlem i Beernews Patreon så får du tillgång till ännu mer ölpodd i Beernews Deluxe. Läs vidare på patreon.com/beernews

Avsnitt 3 av Beernews Afterwork presenteras i samarbete med Öl & Spritmässan Stockholm, 4-5 oktober 2024.

Läs också: 
• Beernews poddpremiär ”En ny slags ölpodd”