Bildspel
De blivande ölsommeliererna fick en givande dag med besök hos både Brekeriet och Brygghuset Finn.
Utbildningen till ölsommelier går vidare i Skåne. Nu har deltagarna även varit på bryggerier och till och med gjort sina egna blends.
Utbildningen är baserad i Malmö under ledning av Malin Derwinger och under våren ska 14 personer klara det som krävs för att bli ölsommelier.
Mycket handlar om att utveckla sitt smaksinne och var gör man det om inte på ett bryggeri? Nyligen var det studiebesök på Brekeriet och Brygghuset Finn i Landskrona under en hel dag.
– Det var femte utbildningsdagen och det blev mycket lyckat, säger Mats Hägerfors som är en av deltagarna.
Dagen började hos Brekeriet där Christian Ek tog emot. Han berättade om bryggeriet och om processerna för deras produktion. Där finns också studenterna prova på att göra sina egna blends av Brekeriets öl i Vild-serien.
– Det var riktigt roligt och väldigt uppskattat av alla, säger Hägerfors.
Resan gick sedan vidare den korta biten till Brygghuset Finn. Där var det vd Joacim Larsen som visade runt och berättade om bryggeriets utveckling och framtid. Även här blev det sedan en del smakprover.
Här ovan kan du se bilder från dagen.