Som hembryggare körde de ett Öppet Hus. Då var intresset så stort att Trollbäckens Bryggeri bestämde sig för att satsa.
Det är Örjan och Lotta Hansson som står bakom Trollbäckens Bryggeri. Som för så många andra började det med hembryggning.
– Jag bryggde så att det blinkade i belysningen hos grannarna, säger Örjan Hansson.
Efter ett tag blev det dags att fixa en egen lokal för bryggningen, men ännu fanns inga planer på en kommersiell satsning.
– Även då var det tänkt som en avancerad hobby och en man-cave, säger Örjan.
Men när det var dags att köra ett öppet hus förstod han att intresset var stort. Mellan 150 och 200 personer dök upp och visade intresse.
– Jag blev både tagen och förvånad, det var startskottet för vår satsning, säger han.
Bolaget startades för två år sedan och i april 2016 gjordes den första bryggningen. Cirka 200 liter blir det vid varje bryggning och det har inte varit några problem att sälja ölen.
– En del restauranger ringde tidigt och även ICA hörde av sig. Nu brygger vi mellan 7000 och 8000 liter på ett år, säger Örjan Hansson.
Sex till sju öl bryggs regelbundet och det är uteslutande ale som gäller för Trollbäcken. Ölproduktionen hänger en del på hur mycket tid det finns, i bland bryggs det ganska mycket och i bland blir det längre uppehåll mellan besöken i bryggningslokalen.
Han jobbar heltid med ett annat jobb men hustrun Lotta jobbar halvtid med att bland annat distribuera ölen.
– Vi har pratat om att utöka men det är en balans mot det andra jobbet, vi får se hur det blir, säger Örjan Hansson.