Örebro Brygghus satsar på sitt eget taproom. Redan inom en månad är det planerat för premiär.
Örebro Brygghus har blivit ett uppskattat bryggeri på ganska kort tid, och har även jobbat en del mot den internationella marknaden.
Nu har man dessutom tagit över Örebro Ölkafé som ska bli deras nya taproom.
– Vi ska bygga om lite grann, vi vill byta konceptet lite grann med ny matmeny och lite ny inredning, säger Anders Granberg på bryggeriet.
Huvudmålet är förstås att nå ut med sina egna öl men det kommer också att finnas öl från andra bryggerier.
– Det blir ett bra ställe för oss att lansera våra nya produkter och vi kommer att ha en hel del öl där. Men det blir också kul öl från andra bryggerier, säger Granberg.
Det nya stället ska få namnet Taproom och det kommer att finnas elva olika kranar från start.
– Det kan bli fler längre fram, men vi börjar med elva och det kommer att bli bra, säger Granberg.
Örebro Ölkafé har varit öppet fem dagar i vekan och det är även där man hamnar när Taproom öppnar.
– Vi börjar med fem kvällar i veckan. Vi kommer inte att ha lunchöppet till en början, men blir det efterfrågan på det kanske vi får tänka om. Men det kanske är troligare att vi även öppnar söndagar och kör sex dagar i veckan, säger Granberg.
Taproom blir ett stort steg i Örebro Brygghus utveckling och Anders Granberg längtar till premiären som han hoppas ska bli av runt 1 augusti.
– Det här känns jättebra. Vi får en bra plats att visa upp oss på och dessutom kan vi ha tap takeovers med bryggerier som vi gillar.