Peter Pikulik på PKLK har en hel del projekt under året. Det och mer kan du läsa om här.
1. Vad var det bästa som hände för ditt bryggeri under 2018?
– Svårt att ta ut en enskild händelse men alla samarbetsbrygder och festivaler är det jag tänker på som höjdpunkterna.
2. Hur mycket öl bryggde ni under 2018 och hur mycket räknar ni med att brygga under 2019?
– Cirka 15 000 liter under 2018. 2019 kommer vi brygga minst 20 000 liter.
3. Vilket bryggeri tycker du är bäst i Sverige? Motivera.
– Brekeriet. De håller alltid hög nivå och deras approach för hur de gör öl är unik i Sverige.
4. Vad tror du blir den största utmaningen för svensk öl generellt under 2019?
– Tror att vi fortfarande har utmaningen kvar att verkligen etablera svensk öl som ett fullvärdigt alternativ till alla de internationella bryggerier som erbjuds på den svenska marknaden.
5. Vilket blir ditt bryggeris största projekt under 2019?
– 2019 kommer att vara ett enda stort projekt för PKLK! Jag kommer att flytta produktionen från Tyresö och bli sambo (sambrygg) med Unibärsum i Skarpnäck. Dessutom kommer jag öppna ett taproom tillsammans med Brisket & Friends i Stockholms innerstad!
6. Vem i hela världen skulle du helst vilja dricka en öl tillsammans med? Varför?
– Min vän Niklas, som gör alla etiketter till PKLK. Trots att vi är så nära så får vi aldrig tid till att ta en öl tillsammans.