I över 30 år har de bryggt öl. Men nu är det dags för vin för Odell Brewing. Dessutom kommer vinet på burk.
Redan 1989 startades Odell Brewing och man är i dag det 19:e största bryggeriet i USA. Så här långt har det handlat om att producera miljontals liter öl varje år, men nu är det dags för en förändring.
Bryggeriet släpper nämligen sitt första vin i dagarna.
– Med över 30 års erfarenhet har vi lärt oss en del om jäsning. Vi tänker göra vin på samma innovativa sätt som vi gör öl och vi har samma krav på kvalitet, säger bryggeriets tekniska direktör Eli Kolodny till sajten The Beer Connoiseur.
Flera av de humleodlare som bryggeriet jobbar med har vingårdar som grannar och på så sätt har man fått tag på rätt råvaror. Att satsa på burk var ett ganska enkelt val, även om de flesta viner fortfarande säljs på flaska i USA. Burkvinet säljer nämligen allt bättre och i fjol ökade de inköpen med 78 procent.