Sex veckor med extra mycket tysk öl. Under onsdagen var det premiär för det på Zum Franziskaner i Stockholm och intresset var stort.
Det är Stene Isacsson som står bakom satsningen som kallas för Fasteveckor med Franken- & Bambergtema.
– Det har varit en hel del jobb med att få hit faten, men det är det värt, säger han.
Stor del i projektet har tyske bryggaren Andreas Gänstaller som tillsammans med ytterligare några bryggare har samordnat det hela. Under onsdagen var det premiär för satsningen och intresset var stort.
I den ordinarie baren serverades det tyska öl från klockan 16 och en timma senare öppnades de första självrunna faten i den renoverade Bakfickan hos Zum Franziskaner.
– Tanken är att ölen ska räcka i mellan fem och sex veckor, säger Isacsson.
Det är en rejäl satsning som görs på tysk öl. Totalt har Isacsson köpt in hela 343 fat med öl, varav 118 är självrunna.
Det första fatet med Lieberth Kellerbier sålde slut snabbt, men för de många besökarna fanns då en hel del annat att välja bland.
Här ovan ser du bilder från premiärkvällen.