Ölen ska förstås flöda ur kranarna. Men när Pax Brygghus öppnar sin sommarpub i kväll blir det även mer fokus på egen mat och andra lokala drycker.
Pax Brygghus hade sin sommarpub öppen även i fjol, men i år blir det en del skillnader.
– Framför allt satsar vi på egen mat och vi har fullständiga rättigheter, säger Calle Sjöström.
Det innebär att man kan servera stora ölglas, men också ha drycker från andra lokala kollegor.
– Vi kommer att ha vin från Flyinge Vingård som är vår granngård. Sedan ska vi ha drycker från Skånska Spritfabriken, vi har gjort en del tester tillsammans med dom, säger Sjöström.
När det gäller ölen ska man ha fullt utbud av öl från både Pax Brygghus och Lycka Bryggeri.
– Det kommer också att bli lite specialare. Några av dom är redan bryggda och några till ska bryggas.
Klart är att det blir öppet med öl- och grillkvällar på fredagar, men det kan också bli aktuellt att öppna fler dagar.
Pax Brygghus tog över Lycke Bryggeri för ett par år sedan och nu bryggs öl för båda dessa varumärken vid anläggningen i Flyinge. Där har Lyckes större bryggverk installerats och dessutom byggts om en hel del.
– Styrsystem och rörsystem är ombyggt, det har varit en hel del jobb, framför allt i höstas. Men nu fungerar det jättebra.
Calle Sjöström säger att man har märkt av pandemin som alla andra, men att det också skapat nya affärskontakter.
– Försäljning till restauranger haltar fortfarande, men bland annat har vi kompenserat det genom att satsa på folköl.