Prestigekamp när öl matchades med mat

Bildspel

Bild 3 av 7

Det blev en hel del jobb för personalen på Berggrens Öltapp när alla öl skulle serveras. Moa Strandberg var en av de som hade en intensiv eftermiddag.

 

Vilket öl passar bäst till vilken mat? Det ville besökare på ett fullsatt Berggrens Öltapp i Motala ta reda på i helgen.

Öltappen har verkligen bidragit till att öka intresset för öl i Motala de senaste åren och när de i helgen ordnade sin egen variant på Beermakers Dinner blev intresset så stort att det redan fått planeras in en dag till lite längre fram.

Fyra personer hade varit med om att välja ut ölen till maten. Nader Moini, Patrik Moini och Dastan Chaomar jobbar alla på Berggrens Öltapp och Stefan Thorén är ölnörden som också är drivande i Ölakademin i Motala.

– Det ska bli spännande att se vad folk tycker och vi är nog också lite nervösa, sade Thorén inför middagen.

Gästerna var en blandning av människor med lite olika stort intresse för öl. vilket gjorde tävlingen lite extra intressant. Det blev också en hel del diskussioner vid borden då det inte bara handlade om vilket öl som var godast, utan vilket som också passade bäst till maten.

Till slut vann Patrik Moini, Nader Moni och Dastan Chaomar varsin klass i tävlingen.

Här kan du se menyn och de vinnande ölen.

Förrätt:

”Nubbesallad”

Handskalade räkor,picklade rädisor, rostade kavringsmulor som serveras i sotat spetskålsblad

Vinnande öl: Störtebecker Schwarzbier

Huvudrätt:

”Rueben på vårat vis”

Honung och chiliglaserad oxbringa, pak choi, cheddarost, asiatisk sesamdressing . Serveras med dijonkräm, inlagd saltgurka & friterad lotusrot

Vinnande öl: Brewdog Jet Black Heart Oatmeal Stout

Efterrätt:

”Ölputsad Sockerkakssmörgås”

Färska sommarbär, mynta, basilika och citronfromage

Vinnande öl: Liefmans Goudenband