Han bygger lokal, brygger öl, städar, diskar, säljer och har kontakt med myndigheter. Och har ett annat heltidsjobb. Robert Lagergren har fullt upp med Qvarnens Brygghus.
Det är under restaurang Milou, i källaren på Stockholmsoperans scenförråd i Nacka som Qvarnens Brygghus har sitt bryggeri.
– Jag gör det på kvällar och helger. Det här är en hobby som har spårat ur lite, säger Lagergren med ett leende.
Bryggningen var länge något han gjorde hemma, och bland annat tog han silver i klassen Mild stout och porter i hembrygds-SM 2015. Det inspirerade till att börja brygga kommersiellt.
I dagsläget brygger han 200 liter öl åt gången. Tanken är att slå sig in på den lokala marknaden, framför allt på Kvarnholmen, som är ett område i Nacka som växer snabbt.
– Det byggs tusentals nya boenden och det lär väl dyka upp fler restauranger också, spår han.
Hans plan är att göra alla sina öl i två versioner, en som starköl och en med lägre alkohol.
– Jag vill att det ska finnas lågalkoholalternativ. Det passar för många till lunchen eller när du har bil. Dessutom finns det flera butiker som bara säljer lågalkoholöl numera.
Det blir mycket jobb när man på egen hand ska sköta hela bryggeriet.
– Det finns inga planer på att växla upp nu, men det kanske kan bli en trevlig effekt på sikt, säger han.
Sedan var det ju det här med hans debut som kommersiell bryggare. Faktum vara att denna artikels författare var den allra första kunden när han gjorde debut på ölmässan på Skansen i somras.
Lagergren hade bryggt ett mörkt öl med havre och laktos, som han provsmakade i bryggeriet. På Skansen kopplade han på ölet till ölkranen.
Jag fick min öl och gick och satte mig en bit bort, smakade och blev besviken. Ölet var syrligt. Samtidigt hade en till kund provat ölen och sagt att den var syrligt.
– Jag fick panik då, det var hemskt.
Han smakade själv på ölen, stängde snabbt ner sitt tält på Skansen, sprang ner till båten, åkte över till bryggeriet och hämtade två nya fat.
Från båten sprang han hela vägen upp till festivalen på Skansen igen, med två nya ölfat i händerna.
– Jag var hyfsat motiverad, kan jag säga.
Väl tillbaka öppnade han igen, och nu kunde han servera sin öl så som den skulle smaka. Det ska tilläggas att den smakade riktigt bra.
– Det var en jobbig stund, men det löste sig ju, säger Lagergren.