Redan från start hade han fokus på öl med låg alkoholhalt. Robin Johnander på Gamla Enskede Bryggeri var bland de första i landet att satsa på dessa produkter.
– Det fanns inga goda sådana öl när jag började, säger han.
Det var för fem-sex år sedan som han började att experimentera med lättöl och folköl hemma i köket.
– Jag hade inga planer då på att starta ett bryggeri, säger han.
Men som för många andra blev intresset också en affärside. När han flyttade tillbaka till Enskede, där han också är uppväxt, tog planerna ny fart, han registrerade varumärket och sedan gick det snabbt.
– Jag byggde ett bryggeri med ett 500-liters bryggverk i garaget och på midsommarafton 2013 hade jag min första öl klar. Jag hade en kund som beställt öl till den dagen, berättar han.
Sakta men säkert började andra intresserade att höra av sig. En av de första som tog kontakt var Mattias Dahlgren från Matbaren på Grand Hotel i Stockholm.
– Det var riktigt kul, dom har fortfarande min öl, där, säger Johnander.
I dagsläget brygger han cirka 3000 liter i månaden, och på senare tid har en annan av hans drömmar blivit verklighet.
– Jag har gjort en del öl på cask. Jag tycker min öl passar bra där. Jag har börjar att göra lite starkare öl också, jag behöver synas på alla hyllor när konkurrensen blir tuffare.
Flera Stockholmsrestauranger tar in hans cask-öl, bland annat Akkurat och Oliver Twist. Även i Norrköping och Linköping har hans cask-öl kunnat provas.
I två och ett halvt år han bryggeriet varit hans heltidsjobb, och det passar honom bra.
– Det är skönt att jobba hemma när man har små barn.
Några planer på att ställa om produktionen mot enbart starkare öl finns inte.
– Jag tänker absolut inte sluta att göra alkoholsvag öl. Det är ju det jag brinner för, avslutar han.