Samarbeten ger mer lokal öl i Stockholm

BIldspel

Bild 1 av 6

Hela gänget samlat under en paus i arbetet.

Mer lokal öl på krogen. Det är målet för de Stockholmsbryggare som gått samman och gjort ett gemensamt öl.

Det var samling hos Nordic Kiwi Brewers i Ekerö för en tid sedan. Målet var att brygga ett eget öl som också ska vara en del i att få stockholmarna att dricka mer lokal öl.

– Vi vill synas mer på krogarna och hoppas att det här ska bidra till det, säger Craig Donovan på Nordic Kiwi Brewers.

Under bryggningen samlades en hel del av Stockholmsbryggarna. Utöver Nordic Kiwi Brewers var Stockholm Brewing, Sigtuna Brygghus, Brewing Költur och Freduency Beer Works på plats. Dessutom var Jessica Heidrich och Magnus Karperyd med och bryggde ölet.

Det som skapades var en New England-IPA med Vermont-jäst och humle från Nya Zeeland. 2000 liter blev det av brygden och det allra mesta ska säljas till krogar i Stockholmsområdet.

– Vi vill gärna göra mer sådant här, jag hoppas att det ska bli fler samarbeten framöver. Vi håller på att starta upp föreningen Stockholm Brewers United och vill få bättre fart på våra samarbeten, säger Donovan.

Det samarbetet ska då helst också locka fler krogar i Stockholm att servera lokal öl.

– Stockholm är lite mer internationellt fokuserat i jämförelse med till exempel Göteborg. Det är bra om vi kan profilera oss mer och det är därför vi gör det här, säger Donovan.