Spike satsar på pop up med ölpremiärer

Thomas Jordansson ser fram emot samarbetet med Bernardo Gava och David de Courcy från Spike Brewery. Foto: Ronny Karlsson.

Deras eget taproom är stängt, Men nu öppnar Spike ett pop up-taproom i Gamlestaden. Premiär blir det under fredagen.

 

Det är i lokaler vid Gamlestadens Fabriker som man kommer att flytta delar av sitt taproom.

– Det är en schysst miljö och lokalen är på 500 kvadratmeter så det blir inte trångt. Det är ett ställe där man kan samlas på ett säkert sätt, säger VD David de Courcy på Spike Brewery.

Man flyttar in i lokaler som man då delar med Rolling Bistro, en restaurangsatsning som tagit vid där tidigare Pannrummet Kök & Bar höll till. Lokalen hade stått tom ett tag innan Rolling Bistro startade sin verksamhet i augusti.

– Det blir en del av lokalen som blir Spikes taproom, vi skapar en Spikemiljö, men deras matmeny finns kvar, säger de Courcy.

Planen är att ha runt tio egna öl, varav fem eller sex kommer att vara på fat. Den na platsen ger också en möjlighet att ha premiärer för sina egna öl.

– Vi lanserar tre nya öl på fredag och det känns kul att komma till en ny miljö som har lite samma känsla som hos oss, säger De Courcy.

Han säger att satsningen i ett första skede ska vara fram till jul, sedan får det hela utvärderas.

– Vi kör några veckor nu så får vi se. Vi tror på det här och vill folk komma är det förstås positivt.