Bildspel
Sakta men säkert har Vega Bryggeri vuxit sedan Clars Ljunggren startade bryggeriet för några år sedan.
Nya bryggare, nya tankar och kanske nya lokaler. Vega Bryggeri tar steg framåt hela tiden.
– Vi har ökat både på mängd och kvalitet den senaste tiden, säger grundaren Claes Ljunggren.
Planerna för Vega Bryggeri fanns redan 2011, då Claes Ljunggren diskuterade med några tänkbara kollegor. Men när bryggeriet blev verklighet 2013 var det han själv som startade.
– Jag hade ett 1000-liters bryggverk redan från början, men då gjorde jag bara fat, säger han.
Efter att ha byggt en grund för bryggeriet bestämde sig Ljunggren 2014 för att försöka satsa vidare. Han letade investerare och till slut kom Kalle von Spreti in i bolaget.
– Han hade erfarenhet av att sälja drycker tidigare, det blev bra. Vi investerade i en buteljeringsmaskin, nytt bryggverk och lite fler tankar, berättar Ljunggren.
Men satsningen stannade inte där. För ett par månader sedan anslöt Otto Asklid som bryggare efter att tidigare ha jobbat på Stigberget i några år.
– Otto har bidragit med både bra kunskap och stor erfarenhet, säger Ljunggren.
– Det passade bra med ett miljöombyte, och jag känner Claes sedan tidigare. Vi har samma tänk kring öl, säger Asklid.
Inom kort anländer ett par nya tankar till bryggeriet, och årets beräknade produktion på 40000-50000 liter kan bli ännu större nästa år.
Men även om bryggeriet växer så är det Göteborg som är den viktiga marknaden för Vega Bryggeri.
– Vi är lite Göteborgsromantiker och det syns på våra etiketter. Det är viktigt för oss att vara lokala, säger Claes Ljunggren.
Det enda ”problemet” med att växa som bryggeri är att ytorna i bryggeriet på Ringön till slut inte räcker till. Claes Ljunggren avslöjar att det börjar bli trångt och kanske behöver hända något även där.
– Ja så är det. Vi kommer nog behöva leta efter en ny lokal om vi inte kan växa här. Vi får se hur det blir, säger han.