Förra året fick de 200 liter vinbär. I år siktade de på 500 liter. Men det blev hela 900 liter och nu lär det bli en överraskningsöl från Poppels.
Två år tidigare har Göteborgsbryggeriet Poppels bryggt en saison på vinbär från sina kunder. Första året var det röda vinbär och i fjol var det svarta vinbär.
I år valde man att samla in både röda och svarta vinbär. Dessutom blev det en turné till inte mindre än 14 olika platser i landet. Resultatet lät inte vänta på sig.
– Vi fick in 900 liter bär. Det finns en hel del godhet i det här landet, säger Mats Wahlström, en av delägarna.
Resultatet var långt över förväntan och givetvis kommer det att bryggas en saison även i år.
Vad som händer med övriga bär återstår att se, men att de ska användas till en öl kan vi utgå från.
– Vi återkommer till vad det blir, vi har i alla fall en hel del bär över, säger Wahlström hemlighetsfullt.