Succébryggeriet satsar på egen ölbar

Gustaf Ahlin hoppas att den nya baren ska hinna ha öppet en hel del under sommaren. Foto: Privat.

This Is How fortsätter att utveckla verksamheten. Under sommaren öppnar man en bar med fokus på öl och tacos.

 

Piteåbryggeriet This Is How har växt snabbt och bland annat haft flera framgånger med öl på Systembolaget. Produktionen har tagit allt mer tid och nyligen nyanställde man för att hinna med.

Nu öppnar man dessutom sin egen bar vid bryggeriet.

– Grannen flyttade ut i januari och då blev 150 kvadratmeter ledigt. Det kände vi att vi ville göra något med, säger Gustaf Ahlin på This Is How.

Bryggeriet är beläget cirka tio minuters gångväg från centrum och man hoppas på många gäster direkt när man öppnar.

– Det är slutbesiktning måndagen efter midsommar och sedan hoppas vi på att öppna så snabbt som möjligt, säger Ahlin.

Under sommaren är planen att ha öppet varje dag. Under de mörkare månaderna på året blir det färre öppetdagar och mer fokus på evenemang och slutna sällskap.

– Vi kommer att ha 16 ölkranar. Där blir det en hel del av vår öl men också öl från andra bryggerier som vi känner. Vi hoppas på att ha en del collabs och tap takeovers här, det är alldeles för få som har varit här uppe.

Fem personer kommer att anställas över sommaren för det här projektet och några av dom kommer även att jobba året runt.

– Vi har haft provsmakningsbar vid bryggeriet och har märkt att det finns ett intresse för att komma hit, vi känner att det här är något som vi kan utveckla mer. Den här typen av mat tror jag också på, det finns inte någon annanstans här.

Taps & Tacos blir namnet på nysatsningen.