Succén får Sad Robot att satsa på baren

Bildspel

Bild 1 av 4

Daniel Gruneau, Fredrik Lövhall, Niklas Andersson och Andreas Bar ser fram emot att ta emot ölintresserade gäster i den ombyggda baren.

Baren har varit en succé. Nu satsar Sad Robot på fler kranar och utökade öppettider.

Bryggeriet vid Aröd i Göteborg har bryggt i lokalerna sedan 2015 och har även haft sin bar öppen i ett par år. Den satsningen har varit en stor framgång.

– Vi har haft fullt varje gång vi har haft öppet i nästan ett år. Vi har en hel del stammisar men det kommer även folk från andra städer, säger Daniel Gruneau.

Han brygger öl en dag i veckan och gemensamt för alla inblandade är att de också har andra jobb. Andreas Baur och Niklas Andersson är två av fem delägare och dessutom finns Fredrik Lövhall med som säljare.

– Alla har det här som en hobby som tar runt 30 timmar i veckan, säger Baur med ett leende.

Satsningen på baren har varit viktig för försäljningen och samtidigt har det tagit allt bättre fart på Systembolaget.

– I teorin skulle vi kunna brygga 55 000 liter öl och vi landar mellan 35 000 och 40 000 i år, säger Gruneau.

Nu är det dags att ta nästa steg för baren. Den har flyttats i lokalen och tolv kranar har blivit 20. Det ska ge plats för både fler egna öl och ytterligare några gästöl från andra lokala bryggerier.

Dessutom ändras öppettiderna. I fortsättningen håller man öppet varje fredag, samt den sista lördagen varje månad.

– Vi har byggt om och hållit på med det i några veckor. Nu blir det premiär för den nya baren på fredag och det ska bli bra, säger Lövhall.