Sundbybergs Köksbryggeri tar nästa steg i utvecklingen. Nu satsar man på en restaurang i den gamla kyrkan.
Peter Bergholtz och de andra på bryggeriet har en av Sveriges häftigaste bryggerilokaler då man har bryggverket placera i en gammal kyrka.
Så här långt har man kunnat ta emot gäster som varit förhandsregistrerade. Men nu tar man steget till att satsa på en restaurang där allmänheten är välkommen utan anmälan.
– Vi har fått avvisa folk i dörren som inte anmält sig, säger Roger Almström till sajten Mitti.
Men nu är alltså alla välkomna och dessutom utökar man öppettiderna. Nu är restaurangen öppen från onsdag till lördag varje vecka.
Där kan gästerna sitta på andra våningen i den före detta kyrkan och se ner på bryggeriverksamheten. Bryggeriet är nu uppe på en årsproduktion på cirka 70 000 liter och givetvis säljs den egna ölen i restaurangen. Nu ska en kock anställas för att klara av trycket som väntas med utökade öppettider. 150 platser finns det i restaurangen.