Bildspel
Patrik Norrlöf från Hasse Fasan var på plats för att prova de nya surölen.
Det blir en sur sommar för bryggarna bakom Elemeleven och Kapusta. I går var det premiär för de första av totalt sju surisar som de tagit fram.
Såväl Anders Kvist, Elmeleven, som Christian Kapusta, Kapusta Brewing, håller till på Bishops Arms Gustav i Malmö och är en del av bryggarkollektivet Minus -1.
I går kväll hade de premiär för de första ölen i en serie av suröl som ska presenteras under sommaren.
– Vi hade tänkt göra en suröl tillsammans ganska länge, vi har en gemensam kärlek för belgiska suröl, säger Christian Kapusta.
Projektet växte sedan och till slut hade de gjort tre suröl vaderar och en tillsammans. Nu ska de presenteras under sommaren på Bishops Arms och de första ölen fick ett bra mottagande.
– Det var bra med folk hela kvällen och fullt på uteserveringen. De flesta verkade dessutom gillar våra öl, säger Kapusta.
Han hade tagit fram en pseudo lambic med rabarber till premiären, medan Kvist hade med sig ett öl med blåbär och hallon.
31 juli och 7 augusti är det också dags för varsitt nytt öl och 21 augusti avslutas satsningen när de lanserar ett öl som de gjort tillsammans.
– Det kan dyka upp någon överraskning också, man vet aldrig, säger Kapusta.