Tempel Brygghus tar nästa steg i utvecklingen. Nu byggs ett eget bryggeri i utkanten av Uppsala, och Arvid Landgren får dessutom en kollega.
– Nu ska vi bli effektivare och göra kvalitetsförbättringar, säger Landgren.
Tempel Brygghus har stuckit ut på den svenska bryggeriscenen med sitt fokus på suröl. Så här långt har Arvid Landgren delat lokal med Jackdaw, men inom kort satsar han på sitt eget bryggeri.
– Vi håller på för fullt i lokalen, om två veckor hoppas jag kunna testköra bryggverket, säger han.
Bryggverket på 1000 liter köpte han redan i våras från Vega i Göteborg, men jakten på en lämplig lokal att brygga i har tagit tid.
Nu håller han på för fullt att färdigställa sitt bryggeri cirka en halvmil utanför Uppsala.
– Det är spannmålsfält på alla fyra sidor av huset, jag gillar att få vara i fred och brygga så det ska passa bra. Dessutom hade det kostat minst det dubbla med en sådan här lokala inne i stan, säger Landgren.
Samtidigt gör han också sin första anställning. Johan Holmdahl blir bryggare och kommer senast från Slottskällan.
– Han kommer nog faktiskt att brygga det mesta framöver, och vi kommer att göra recept tillsammans. Jag ska försöka ägna mer tid åt administration och försäljning, säger Landgren.
Sex stycken 1000-literstankar finns på plats och ambitionen är att fylla upp så många som möjligt av dom före jul. På sikt ska sedan både kvantiteten och kvaliteten ökas i det nya bryggeriet.
– Jag tror jag bryggde 17000 liter i fjol, det ska vi kunna dubbla. Men vi skulle faktiskt kunna nå uppemot 100 000 liter på ett år.
För Landgren har det varit en intensiv tid med att jobb i den nya lokalen. Samtidigt är detta en rejäl satsning.
– Det är ett jättesteg för Tempel Brygghus, det blir en omstrukturering av hela företaget, säger han.
Och som om det inte räckte med nyheter bjuder han på en till:
– Det kan faktiskt bli så att vi breddar och även börjar att brygga sötare öl framöver.