Det blev en lång dag när Electric Nurse både plockade humle och bryggde på den under samma dag. Nu blir det dessutom ett radioprogram om hela äventyret.
Det är Tomas Tengby och hans Meny i P1 som var med under dagen och som snart ska ha ett program om ölbryggning och humleplockning.
Bryggningen skedde hos Electric Nurse, humleplockningen hos Yxsjöns Humlegård och resultatet blev 300 liter av en folköl som hade premiär den gångna helgen.
– Jag tror att programmet ska sändas 10 oktober, det spelades in under Humlens Dag i slutet av augusti, berättar Peter Robertsson på Eletric Nurse.
Hela bryggdagen började lite stressigt när Robertsson lyckades att försova sig.
– Vi skulle se klockan fem och jag vaknade fem i fem. Men Tomas Tengby stod där och väntade när jag kom, säger han.
Det blev först en inmäskning, sedan humleplockning och till slut bryggdes ölet färdigt.
– Det är lite speciellt att ha en mikrofon i ansiktet när man vänder sig om, men det gick bra och var roligt, säger Robertsson.
Ölet hade till 100 procent svenska ekologiska råvaror med malt från Warbro Kvarn, jäst från Karl Johan Fredén Janssons K-Yeast och humle från Yxsjön.
– Tomas var riktigt intresserad och när han inte höll i mikrofonen var han bland annat med och plockade humle, säger Robertsson.