This is How bjuder in till festival

Första helgen i augusti är det dags för This is How Beer Fest i Piteå – en ölfestival som arrangörerna beskriver som en hyllning till ölbranschen samtidigt som det ska ge Norrbottens ölälskare möjligheten att upptäcka den mångfald och kreativitet som finns inom hantverksöl. 

Ett brett utbud av öl, från några av landets mest framstående bryggerier, det är vad This is How utlovar till den första upplagan av den egna festivalen This is How Beer Fest, som går av stapeln 2–3 augusti i Piteå. 

Festivalen riktar sig inte bara till ölentusiaster. Arrangörerna hoppas på att locka en varierad publik, inklusive de som älskar musik, streetfood, och blockpartys. Och förstås de som helt enkelt vill prova något nytt och annorlunda. Den här typen av festivaler är inte helt vanliga i Norrbotten, menar Gustav Ahlin, arrangör och grundare av bryggeriet This is How. 

– Jag tror och hoppas att vi får en väldigt blandad publik som får uppleva öl på det sätt vi vill att det ska vara – kul, inspirerande och utmanande,  säger han.

Förutom Gustavs egna bryggeri, This is How, gästar både lokala och internationella bryggerier. Bland de som presenterats finns Northern Monk, Verdant och Libertalia Brewing Co från Storbritannien, Amundsen från Norge och Stigbergets Bryggeri, Benchwarmers Brewing co, Bryggverket och Malmö Brewing Co från Sverige. Och än är inte listan helt komplett.

Festivalen hålls utanför This is How’s bryggeri i Piteå. Förutom öl och livemusik kommer det att finnas tacos, pizza, BBQ och korv – vilket är de olika matinriktiningarna på bryggeriets fyra olika taprooms – Taps&. För de som vill ha något annat än öl serverar det lokala destilleriet, GinGin, att servera gin tonics och öldrinkar.

Dessutom arrangeras en ”Beer Mile”, en löptävling som kombinerar 1 600 meter löpning med att dricka fyra stycken 355 ml öl (i Sverige dock 330 ml). Den inte fullt så aktiva besökaren kan istället se fram emot att delta i dart och beer pong. Samtliga aktiviteter ackompanjeras av toner från DJ Henke Geitz.

Ps. Beernews är beroende av starka supporters. För 35 kronor i månaden kan du bli Beernews Patron – då får du exklusiv tillgång till podden Beernews Deluxe plus tävlingar och annat kul. Gå med HÄR.