Thorsten Ekne gör sin sista dag på Beer Ditch i Malmö inom kort. I vår sommarserie berättar han om vem i ölvärlden som han vill prata magi med.
1. Vilken öl var den första som verkligen gjorde att du fick ett ölintresse? Vad var speciellt med den ölen?
– Efter dansk hof, tjeckisk pilsner och engelsk bitter blev jag samma kväll bjuden på Duvel och Youngs Double Chocolate Stout. Den smak och kraftfullhet som jag då tyckte fanns i dessa öl väckte min nyfikenhet på hur öl kan smaka.
2. Vilken/vilka öl tar du allra helst med dig till stranden en varm sommardag?
– En fräsch lätt syrlig öl ex Brew Bastards Sour Mango
3. Vilken är den godaste öl du någonsin producerat/sålt? Vad är så bra med den?
-Om jag håller mig till producerat så måste det vara Malmö/Hyllie Sower, en sour Ale med Björnbär och Hallon. Blev en bra syra där björnbären blev en bra match till hallonen.
4. Vilket bryggeri har varit bäst i Sverige under 2017?
– O/O har imponerat men Brekeriets nya öl är bäst i år.
5. Hur kommer Öl-Sverige att förändras de närmaste tre åren?
– Fler bryggerier börjar göra bra öl och efterfrågan på dessa öl kommer att fortsätta öka både i Sverige och utanför.
6. Vem vill du allra helst ta en öl med den här sommaren? Varför just den personen?
– Helst dricker jag en öl med mina knäppa ölvänner. Gemenskapen i ÖlMalmö/Skåne/Sverige är fantastiskt kul. Måste jag välja en person så skulle jag vilja ta en öl med Shaun Hill och diskutera ölbryggning och magi.