Tomas vill skala upp kvalitet och mängd

BRYGGARENKÄTEN

Tomas Halberstad på Dugges vill se bättre kvalitet från alla svenska bryggerier. Det och mer kommer fram i hans svar på våra enkätfrågor.

1. Vad var det bästa som hände för ditt bryggeri under 2018?

– Vi såg ljuset i slutet av tunneln som har varit vår expansion.

2. Hur mycket öl bryggde ni under 2018 och hur mycket räknar ni med att brygga under 2019?
– Cirka 800 000 liter under 2018 och vi räknar med 1 000 000 liter under 2019.

3. Vilket bryggeri tycker du är bäst i Sverige? Motivera.
– Finns många bra. Många nya, uppstickare som jag skulle vilja utnämna. Men, först får de bevisa kvalitet över tid. Vill som vanligt säga att vi är bäst. Vi aspirerar i alla fall på att vara det. Men, man kanske är hemmablind. Det jag kan säga är att alla kan bli bättre.

4. Vad tror du blir den största utmaningen för svensk öl generellt under 2019?
– Kvalitet. Tror jag svarat detta alla år på denna enkät, men kvaliteten på öl och förpackning av öl måste upp i svensk ölnäring. Annars så lägger vi krokben för oss själva.

5. Vilket blir ditt bryggeris största projekt under 2019?
– Att skala upp produktionen och samtidigt ökad kvalitet.

6. Vem i hela världen skulle du helst vilja dricka en öl tillsammans med? Varför?
– One on one? Det är ju skitsvårt. Väljer man en knäppis eller någon riktigt intressant? Säger Laurance Barwood, barchef på Brewers Beer Bar, Tredje Långgatan, Göteborg. Han är både knäppis och intressant.