Bildspel
STOCKHOLM. Mikkeller Bar var platsen där Hyllie och Brygghuset Finn gjorde sin satsning i Stockholm.
Tap takeover under ölveckan i Malmö var logiskt för Brygghuset Finn och Hyllie Bryggeri. Men man spände bågen rejält och körde samma upplägg även i Stockholm och Göteborg.
Malmö Beer Week rullar på för fullt och eventen blir fler och fler för varje kväll under veckan innan det avslutas med Malmö Öl & Whisky Festival.
Under måndagen fixade Hyllie och Brygghuset Finn med tap takeover på Taproom i Malmö. Men konceptet kördes även på Haket i Göteborg och på Mikkeller Bar i Stockholm.
– Vi bestämde det här för en tid sedan. Min tanke var att även hinna till Stockholm men så blir det inte, säger Michael Nathhorst under sitt besök på Haket i Göteborg.
Fem öl hade man med sig till de olika barerna. Från Brygghuset Finn fanns det en bourbon-bock under varumärket Derailed, och dessutom en ny NEIPA med namnet Pentahops. Hyllie hade med sig en vårpilsner samt Hyll-ipan med grapefukt. Dessutom hade de båda bryggerierna premiär för sin gemensamma imperial stout Midnight Stout.
I Göteborg fyllde det på bra med folk vid öppning och flera valde en flight med alla de för Göteborg nya ölen. Samma sak var det i Malmö och Stockholm där nyfikenheten var stor på de olika ölen.
Här ovan ser du bilder från de tre evenemangen.