BIldspel
Benjamin Ellingsen Løndal, Timo Krjukoff och Stian Krog jobbar mjödet som gjordes av Sahtipaja och Mjöderiet.
Det var populärt att göra mjöd tillsammans med Timo Krjukoff under veckan. Till slut blev det två samarbeten under samma dag.
På måndagens mjödevent under GBG Beer Week fanns isländska Öldur och norska Mjöderiet på plats. De har också stannat kvar i Göteborg och under onsdagen gjorde de båda mjöd tillsammans med Timo Krjukoff på Sahtipaja.
Med norska Mjöderiet gjordes en möjd som jästes med kveikjäst och för att ge jästen utrymme att skapa smaker användes en ganska neutral honung.
Isländska Öldur hade sedan med sig isländska kvannefrön som ska ge smak i den mjöd de gjorde tillsammans med Sahtipaja. Tanken är att kvannefröna tillsammans med alkoholen ska ge toner av tropiska frukter i mjödet.
En något annorlunda ceremoni genomfördes också under dagen.
– När man pitchar kveikjäst skall man alltid skrämma bort de onda andarna genom ett kveikvrål, kommenterar Krjukoff.