Trädgårdstävling för hembryggare på Hönö

Bildspel

Bild 5 av 23

Pelle Ohlin och Anki Sigfredsson deltog i tävlingen med en öl gjord på färdig maltsirap från Bulldog. "Folk uppskattande och det visar att det går att göra bra öl på det sättet med", sa de. Foto: Peter Lindh

I helgen var det premiär för Hönö Ölagille coronasäkra höstölsträff. När det inte gick att samlas i en lokal, så spred man ut det på fyra trädgårdar i stället.

Upplägget var att fyra grupper av besökare slussades mellan fyra trädgårdar. Sen fick de 45 minuter på sig att smaka öl innan det var dags för en 15 minuters promenad till nästa trädgård och nya öl.

Man hade tur med vädret och att döma av reaktionerna bland besökarna så var det uppskattat. 

– Det nya upplägget fungerade jättebra. Vi fick mycket fin feedback från besökarna, säger Thomas Jarlsmark efteråt.

– Många av utställarna ställer sig också positiva till att utveckla detta konceptet efter coronakrisen. Enda nackdelen är att inte vi bryggare kan träffa varandra på samma sätt som om vi alla var i en och samma lokal

I varje trädgård fanns dessutom någon form av mat. Från thaimat till korv.

– Besökarna verkar haft det jättetrevligt och vi sålde mycket mera mat än vad vi brukar göra, säger Thomas Jarlsmark.