Viktor Hansen på Centralbryggeriet i Linköping tror på fler pubbryggerier. Det berättar han i vår sommarserie.
1. Vilken öl var den första som verkligen gjorde att du fick ett ölintresse? Varför var det så?
– Det var nog när jag i samband med en vistelse i New York hamnade på ett taproom och blev serverad ett smakprov av Samuel Adams Utopias. Jag tror det var 14-15 år sen och det var ju inte alls vad jag förknippade med ”öl”, efter den resan började sedan mitt intresse för hantverksmässig öl att växa mer och mer.
2. Vilken/vilka öl tar du allra helst med dig till stranden en varm sommardag?
– Gärna något alkoholfritt, Mikkellers Drink’in the Sun tycker jag är trevlig.
3. Vilken är den godaste öl du någonsin producerat/sålt? Vad är så bra med den?
– Jag brukar alltid återkomma till ”Folkes Ofiltrerade Lager”, den är ren och smakrik, men just nu är nog den senaste i ledet min favorit, Folkes PassionFruit, den är väldigt läskande och sommarfräsch.
4. Vilket bryggeri har varit bäst i Sverige under 2017?
– Det finns många som kämpar på hårt men jag gillar Klackabacken, tycker att de gör väldigt bra öl.
5. Hur kommer Öl-Sverige att förändras de närmaste tre åren?
– Jag tror att antalet bryggerier fortsätter att öka men att trenden kommer att gå mer mot pubbryggerier.
6. Vem vill du allra helst ta en öl med den här sommaren? Varför just den personen?
– Svår fråga, här finns det många! Tom Hanks skulle vara ett högt önskemål, han verkar jävligt rolig och äkta så det skulle säkert bli en minnesvärd öl!